Scheidsrechtercursus B en D

Zondag 17 februari is er door de W.S.C. weer een nieuwe lichting scheidsrechters opgeleid. Een drietal kandidaten nam deel aan de B-cursus, acht personen namen deel aan de D-cursus.

Zoals de doen gebruikelijk was de ochtend gereserveerd voor het theoriegedeelte en de middag voor de praktijk. De theorie voor de D-cursisten werd verzorgd door Boosabum Corine Kool, Sabum Emiel Kloor nam, bijgestaan door Sabum Patrick den Hoed, de theorie voor de B-cursisten voor zijn rekening.

Ten opzichte van voorgaande cursussen waren er inhoudelijk een aantal (kleine) wijzigingen, aangezien er met ingang van 2013 het een en ander is veranderd in het wedstrijdreglement. De definitieve Nederlandse versie hiervan zal t.z.t. op onze site geplaatst worden.

’s Middags werden alle deelnemers ingedeeld op een wedstrijdveld en kreeg iedereen volgens een roulatiesysteem ruim de tijd om de theorie in praktijk te brengen. Na uitgebreid geoefend te hebben als hoeker, matter en jurypresident volgde een korte evaluatie. Hierbij gaven alle deelnemers unaniem aan veel geleerd te hebben en met de name de combinatie van theorie en praktijk als zeer nuttig te hebben ervaren.