Scheidsrechterscursussen online!

Scheidsrechterscursussen online!

In samenwerking met het bestuur van I.T.F. Nederland organiseert de Wedstrijd- en Scheidsrechter Commissie (WSC) op 5 september aanstaande de scheidsrechtercursus D, C en B. In verband met de huidige COVID-19 situatie heeft de WSC besloten deze cursus volledig online te laten plaatsvinden. De link voor deelname wordt na inschrijving en 1 week voor aanvang van de cursus aan de cursisten toegezonden. Het praktijkgedeelte van deze cursus wordt voorlopig uitgesteld.

 

De scheidsrechterscursus bestaat normaal gesproken uit een theorie- en praktijkgedeelte. In de online cursus komt de theorie onveranderd aan bod, maar is er uiteraard geen ruimte voor oefenen in de praktijk. De WSC heeft besloten hier als volgt mee om te gaan:

 

  1. Indien er toernooien zijn voor de volgende scheidsrechterscursus, mogen cursisten hier gewoon optreden als scheidsrechter (als de cursisten daarmee comfortabel zijn). Deze toernooien zullen dan direct als stages gelden en de cursist hoeft geen praktijk meer te volgen. De WSC kan cursisten eventueel wel aanraden om praktijk te volgen.

 

Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen vraagt de WSC de schoolhouders om met cursisten de praktijk te oefenen op de club voorafgaand aan toernooien. Schoolhouders kunnen hierbij de hulp inroepen van ervaren deelnemers en andere scheidsrechters van de club!

 

  1. Indien er geen toernooien zijn voor de volgende scheidsrechterscursus nodigt de WSC alle cursisten uit om het praktijkgedeelte op de volgende cursus te volgen (alleen het middagprogramma). Deze cursus is (onder voorbehoud) op 17 januari 2021.

 

  1. Het volgen van dit theoriegedeelte is gedurende de COVID-19 situatie voldoende voor het afleggen van een danexamen. De cursus is echter pas voltooid, en de licentie wordt pas verstrekt, zodra de cursist de stages heeft afgerond.

 

Kijk in de agenda voor de laatste informatie betreffende deze cursus. Daarnaast zijn de uitnodigingen geupdate met de nieuwste informatie!
Klik hier: https://www.itf-nederland.nl/evenement/scheidsrechtercursus-bc-en-d/

Vragen kunnen direct gericht worden aan de WSC (wsc@itf-nederland.nl).