Selectie Training Utrecht

Nederlandse Selectie te gast bij IN NAE DO KWAN

Op zaterdag 8 april jl. was alweer de laatste selectie training afgewerkt voor het aankomend Europees Kampioenschap  in Roemenië en dit maal was de selectie te gast bij IN NAE DO KWAN in Utrecht.
Onder kundige leiding van Sahyun James werd er hard getraind aan conditie, techniek en aan de teamspirit.

De kern van de hele training was gekoppeld aan het constant checken van de hartslag, na de oefening. Een ieder had voor aanvang va de training 2 waardes waar tussen de hartslag moest liggen na een oefening. Door te zorgen dat de hartslag tussen de 2 waardes ligt weet je dat je optimaal aan het trainen bent en er een verbetering van de conditie optreed.
De training begon met 5 minuten touwtje springen en het doen van oefeningen, al dan niet met dumbels, in de lengte van de zaal om zo de conditie en de hartslag te testen cq checken.
Na deze oefeningen werd verzocht om de safety equipement aan te doen en werden er veel partijtjes gespard met tussen door het trainen van de “favoriete” technieken van de selectieleden en opdrachten gegeven door Sahyun James om iedereen te laten wennen aan het offensief –en het defensief vechten.
Hierna werd de groep gesplitst, een groep ging aan het werk met de Tuls en een andere groep ging zich richten op de special technics.
Als afsluiting had Sahyun James nog een leuke en vermoeiende verrassing, nl. een “Shuttle-run test”. Na deze slopende afsluiter werd er afgegroet en kon men terug kijken op een leerzame en pittige training.

Taekwon,

Jordie Scholten