Selectietraining Barneveld

Op zaterdag 17 maart 2007 was er de twee na laatste gezamenlijke selectietraining van de selectie van I.T.F. Nederland in voorbereiding op de EK in Slowakije volgende maand april en de WK in Canada eind mei/juni 2007.

Voor de eerste maal was Barneveld de plaats waar de selectie zijn groeps training onder leiding van Master James Tjin-A-Ton en Sabum Robert Boer deed, aangezien gastclub KISPORT Taekwon-Do voor de eerste maal een selectielid mag en kan leveren zijnde Egbert Kok voor de onderdelen Junior Power en Junior Team Tuls.

Na ontvangst in de knusse zaal aan de Bouwheerstraat te Barneveld, die in korte tijd gezamenlijk werd omgebouwd met twee velden een springveld en een breekgebied werd de selectie getrakteerd op een Aerobic opening onder leiding van Anneke Meyer uit Barneveld. Deze aan Fit voor All verbonden sportschool gaf op muziek een leuke start. Aangezien Anneke een witte band bij KISPORT heeft was dit een mooi gezicht om zwarte banders les te zien krijgen van een witte bander.

De groep werd onderverdeeld om zich samen met Sabum Robert toe te leggen op de sparring, Sahyun James de hogere banders Tuls en Sabum Harry de mensen voor de breektechnieken. Na 1,5 uur werd de eerste switch gemaakt en kwamen uitgebreid springen, traditional sparring en Tuls aan te orde. Te zien was een ieder langzaam aan steeds meer toegroeit naar een niveau waar op de EK gestreden kan worden. Ook de sfeer en onderlinge steun aan elkaar is goed en een Nederlands Team waar wij als I.T.F. Nederland met recht trots op kunnen zijn. Het feit dat jarige Maxime Pura op de dag van 17 jaar komt trainen geeft aan dat de sfeer prima is.

Met vele kampioenen onder ons zoals Iwan Clement, Tim Kool (oud-Wereld en Europees kampioenen), Gework Illikillian en Maxim Pura (regerend Europees Kampioenen), Bryan van de Westelaken (regerend World Cup winnaar) gaat dit team op weg naar de NK over twee weken in Nijmegen en vervolgens naar de EK in Slowakije. Jammer genoeg waren Mitchell Arens (ziekte) en Mano Don
(vervoersprobleem) niet aanwezig.

Tot slot van de training werden er enkele fysieke oefeningen gedaan om de training te besluiten en met foto's met plaatselijke leden van KISPORT Taekwon-Do werd te training beëindigd. Naast enkele toeschouwers die via een plaatselijk berichtje in de krant op deze training waren afgekomen was ook de plaatselijke pers ter plaatse om een stukje in de krant te plaatsen. Al met al een goede en vruchtbare training voor de selectie en de plaatselijke I.T.F. Nederland Taekwon-Do club.

Om de training goed te besluiten werd een plaatselijk Grieks restaurant aangedaan en onder genot van een ouzo en wat lekkere spijzen de dag besloten.

Met dank aan een ieder die deze trainingen mogelijk hebben wil ik graag Sabum Robert en Sahyun James bedanken voor het feit dat zij vele uren in de selectie steken. Ook ons bestuur Martin Schellens en Rob Arens mogen wel eens in een voetlicht want ongezien steken zij veel tijd om ons als Taekwon-Doins plezier te laten beleven aan onze mooie kunst. Heren bedankt!
Ook de ouders en begeleiders van de leden een pluim voor de jarenlange onvermoeibare steun voor hun kroost, zonder dit was zo'n mooi Nederlands Team als nu staat niet mogelijk geweest.

Namens KISPORT Taekwon-Do

Harry van Schaik
http://www.kisport.nl/