Selectietraining I.T.F. Nederland

Na het trainingsweekend in Tongerlo was er weer de maandelijkse selectietraining nu in Heeze. Boosabum selectieleden Jordie- Janil en Claire waren samen met Sahyun James afgereisd voor een 3 uur durende training. Deze werd begonnen met een vergadering om alles te bespreken voor de reis en verblijf EK 27-30 april Poprad in Slowakije.

Sahyun Willy v d Mortel had vandaag de leiding samen met Sabum Robert (team Tul), Boosabum Carlo (speciale technieken), Jack (breektesten) en Sahyun James (tuls 3e-4e-5e Dan).
I.T.F. Taekwon-Do is een van de weinige Martial Arts sporten die uit zoveel onderdelen bestaat. Dit heeft aan de ene kant voordelen maar ook het nadeel dat niet iedereen aan alle onderdelen meedoet . Maar het is wel noodzakelijk dat er apart op verschillende onderdelen getraind wordt. Dit geeft af en toe een wat rommelig beeld.         
Begonnen werd met speciale technieken onder Boosabum Carlo (zelf ook deelnemer). Hij hamerde naast de uitvoering om als team elkaar tot hogere resultaten aan te moedigen.
Na een uur mocht Sahyun James samen met Carlo en Martin de hogere tuls doornemen aangezien beiden op dit onderdeel willen meedoen. Er werd voornamelijk getraind op, waarop de scheidsrechters naar kijken zoals de sine wave na een traptechniek, echtheid, zorgen dat van begin tot eind er power is.

Boosabum Carlo, de specialist benadrukte het meenemen van ons lichaam (massa) bij alle technieken.

De grotere spieren rond de heup eerder laten starten dan die van de armen, vertrouwen hebben in eigen kunnen , snelheid erin en het harden van onze wapens.
Tegelijkertijd was sahyun Willy bezig met het onderdeel sparren. Naast verschillende technieken, werden er ook oefeningen gedaan zoals, een tegenstander in een hoek houden, snel starten, je lichaam gebruiken bij een yop chagi en counteren etc.

Sahyun James
TSC I.T.F. Nederland