Sporten voor iedereen

I.T.F. Nederland vindt dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om te sporten & te bewegen.

Taekwon-Do is een goede lichamelijke scholing die veelzijdige motorische ontwikkelingen, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing stimuleert. Door Taekwon-Do training kan iedereen zelfvertrouwen en hun gevoel van eigenwaarde versterken. Leren samenwerken en rekening houden met elkaar. Leren op een verantwoorde manier met kracht en macht omgaan en leren voor jezelf opkomen. Waardoor je beter in je vel gaat zitten. Dit zou toch voor iedereen toegankelijk moeten zijn?

Binnen Nederland zijn er verschillende sport fondsen die het mogelijk maken voor kinderen en jongeren met weinig geld, toch mee kunnen doen met de sportlessen. Één van de bekendste sport fondsen is het jeugdsport.

Lees hieronder meer voor het Jeugdsportfonds.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met bijvoorbeeld Taekwon-Do lessen en sportieve of creatieve activiteiten. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Waarom is het Jeugdsportfonds nodig?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen (bron: Armoede in kaart 2019, SCP). Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2019 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur 81.935 kinderen mee laten doen.

Kom ik in aanmerking voor een bijdrage?

Je komt in aanmerking voor een bijdrage als je een inkomen op minimum niveau hebt. Je hebt bijvoorbeeld een uitkering, bent ZZP’er met niet genoeg inkomsten of je hebt hoge lasten.

Waar is het Jeugdfonds Sport & Cultuur actief?

We zijn actief in 237 gemeenten in alle provincies en er komen steeds meer gemeenten bij. Gemeenten met meer dan 100.000 inwoners hebben meestal een zelfstandig Jeugdfonds Sport & Cultuur, gemeenten met minder dan 100.000 inwoners zijn meestal aangesloten bij een provinciaal fonds.

Er is geen Jeugdfonds Sport & Cultuur in mijn gemeente, wat nu?

Neem contact op met de coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in je provincie. Meestal is er wel een oplossing. Je vindt de contactgegevens op de provinciale websitepagina van het fonds.

Klik hier: https://jeugdfondssportencultuur.nl/mijn-fonds/

Neem ook contact op met uw sportleraar om te kijken of uw sportschool/vereniging samenwerkt met het Jeugdsportfonds of iets soort gelijks.

Kunt u geen fonds vinden in u gemeente? Neem dan gerust contact op met het secretariaat van I.T.F. Nederland en wij helpen u verder.

U kunt contact opnemen via: secretariaat@itf-nederland.nl

 

Wij wensen iedereen veel sport plezier!