Sportpenning Utrecht voor Jamil Chami

Jamil Chami heeft uit handen van Wethouder van Sport Dhr. Harm Jansen
de sportpenning van de stad Utrecht mogen ontvangen. Deze heeft hij niet alleen ontvangen voor zijn vele nationale titels en het feit dat Jamil wereldkampioen geworden is afgelopen WK te Québec (29-3 juni) in de klasse -71kg.

Maar ook omdat hij een bijdrage levert aan de stad Utrecht door les te geven aan allochtone leerlingen (verlengde schooldag) en het werken in een buurthuis. Hiermee geeft Jamil gehoor aan wat het beoefenen van I.T.F. Taekwon-Do betekent. Wat wij als club ook altijd nastreven:” Taekwon-Do is niet alleen het aanleren van slaan en schoppen”maar het aanleren respect, discipline, zelfbeheersing, zelfvertrouwen, voor fitness en sport, martial arts maar ook een bijdrage leveren aan de maatschappij (social development).
Zo zie je maar weer deze grondbeginselen van I.T.F. Taekwon-Do worden erg gewaardeerd door de Gemeente Utrecht.

Het is nu wel de tweede keer dat wij als Taekwon-Do IN NAE DO KWAN een sportpenning uitgereikt hebben gekregen. Sahyun James heeft in 2003 deze ook al mogen ontvangen voor zijn jarenlange (26 jaar) inzet voor de Taekwon-Do sport in Utrecht. http://www.itf-taekwondo.nl/archief/sportpenning.htm en de koninklijke onderscheiding van sabum Kiet http://www.itf-taekwondo.nl/archief/geridderd.htm
Het is alleen jammer dat je wel zelf als club actie moet ondernemen om de prestatie onder de aandacht te brengen van de Gemeente en de media. Sahyun James en Boosabum Liesbeth hebben dat samen met een veiligheidsmedewerker van de gemeente (David Bueno)allemaal kunnen regelen. Hiervoor onze dank.

Nu de Gemeente aandacht aan de prestatie Jamil besteed is er opeens media aandacht van iedereen. Het AD, Stadsblad, Dreefnieuws, TV zenders etc.
Er wordt op de nationale televisie nog een portret van Jamil uitgezonden, ze hebben hem de gehele dag gevolgd en zullen nog opnamen tijdens de les maken. Ook sahyun James werd geïnterviewd.
Heel veel leden waren ook aanwezig bij de huldiging. Zelfs Soliman van een Taekwon-Do Elbaz uit Culemborg.
De vader van Jamil, heeft hem altijd gestimuleerd om op de club te blijven en door te gaan, ook wanneer hij minderzin had of er een tegenslag was. Zodat Jamil niet in de verleiding kwam om een verkeerde pad in te gaan maar er dat I.T.F. Taekwon-Do een“Way of Live”voor hem wordt.                                          Master James Tjin-A-Ton
Taekwon-Do IN NAE DO KWAN
http://www.itf-taekwondo.nl/