XI AETF Open European Cup 6-10 juni 2022

Na de Europese Kampioenschappen eind april 2022 in Poreč was er weer een kampioenschap waar Saseong James verantwoordelijk is voor de organisatie samen met Master Sandy en Attila (AETF T&U comité leden). Eigenlijk zou Italië deze organiseren maar die hebben door de situatie in Ukraine teruggetrokken. Op korte termijn was Bulgarije bereid het te organiseren olv Sabum Vencislav en Yavor.

Een moedige beslissing aangezien ook de World Cup in Koper begin november dit jaar gepland staat. Dat is ook de reden waarom er clubs van buiten Europa welkom waren, zoals o.a. Argentinië (60 deelnemers), Malaysia, Uruguay. In totaal 300 deelnemers, 19 landen en 19 clubs. Het grote verschil is dat bij de European Cup iedereen mee kan doen en bij Europese kampioenschappen alleen de beste van het land, de nationale teams. Sporthall mooi gelegen in het bos en 5 minineten lopen van het hotel.

Het was de derde keer dat Saseong James naar Sofia ging. In 2015 samen met Boosabum Liesbeth en in 2017 het EK met Boosabum Simon en Chris als deelnemers en Sabum Randy als coach.

Zoals gebruikelijk begint de EC met een kids competitie , sparren, hoogtesprong en mbv een dyno meter sonkale en dollyo . Alles was uitgevoerd zoals van tevoren af gesproken was door ons met de organisatie, vanaf het hotel, eten, de veld indeling tot en met zoete en hartige snacks voor de scheidsrechters.

Het wedstrijdschema verliep alle dagen perfect en er was geen enkel protest vanuit de coaches. Zelfs de Argentijnse nationaal team met hun coaches waren blij ondanks het gering aantal deelnemers. In elke klasse waren er genoeg ervaren vechters waar ze hun uiterste best moesten doen. Het is mooi om te zien hoe ze gepassioneerd bezig zijn met Taekwon-Do want een ticket koste rond de €2500,- die ze met bijbaantjes, sponsoren voor elkaar hebben gekregen. Daarbij gedragen de coaches zich heel correct ondanks er verloren werd.

Met de bestuursleden van de AETF hebben wij verschillende meetings gehad om te bepalen hoe wij samen in Europa het scheidsrechtersteam nog beter en professioneler kunnen maken.

Verder was het weer leuk en goed om iedereen weer te spreken want door Taekwon-Do zien wij elkaar en worden wij een “familie”. Met als cadeau vijf soorten Bulgaarse kaas.