Barada Kamp 2018

20180513_095400 (1)

Jaarlijks vindt in Rogla, Slovenië, het trainingskamp van Sahyun Tomaz Barada plaats. O.a. Sahyun Willy van de Mortel en Sabum Stephen Tapilatu verzorgden een deel van de trainingen. Boosabum Randy Brouwer bezocht het kamp voor de 4e keer en deelt zijn ervaringen!

Je ging naar het Barada kamp, wat was voor jou de motivatie om daarheen te gaan?

Mijn motivatie is het feit dat er vele toppers uit onze ITF-wereld komen om samen te trainen. Voor mijzelf vind ik het dan erg leuk en een uitdaging om nog steeds lekker te kunnen trainen met de toppers en dan te kijken hoever ikzelf nog kan gaan en wat ik nog uit mijzelf kan halen. Daarnaast vind ik het ook geweldig om weer vele bekenden terug te zien die je anders niet vaak ziet.

Heeft het aan je verwachtingen voldaan?

Zeer zeker. De trainingen worden gegeven door de toptrainers van de wereld. De sfeer onderling is enorm energiek. Iedereen die daar aanwezig is helpt je en motiveert je. Of je nou een beginner bent, of een gevorderde, een recreant of topsporter. Iedereen komt aan zijn trekken en niemand zal je raar aankijken als je iets verkeerd doet.

Wat was voor jou het hoogtepunt?

Dat zijn er teveel. Elke training heeft zijn hoogtepunten. Omdat er zoveel sporten worden gegeven – naast Taekwon-Do Sparring en Tuls, is er WAKO Kickboxing, K1 kickboxing, MMA, WAKO Point Fighting, Krav Maga, Bianbox, Aeroboxing, Boksen en nog veel meer – kan ik moeilijk één hoogtepunt noemen!

Ga je de volgende keer weer?

Jazeker. Volgend jaar zal het de vijfde keer voor mij zijn. En elk jaar gaan we met een groep van Taekwon-Do In Nae Do Kwan. Dit jaar zijn er ook leden van Sportschool Tim Kool en Sportschool Koguryo met ons meegegaan (Sportcenter Tapilatu en Difesa waren tevens vertegenwoordigd). En dat was erg gezellig. Want ik vind: hoe meer zielen, hoe meer vreugd en voor mij zijn we uiteindelijk één grote Taekwon-Do familie.

 

23518833_1514752778605877_188040913920156240_n