Nieuwe aansluiting bij I.T.F. Nederland – Taekwon-Do Vereniging Twimyo

Eerder dit jaar heeft Taekwon-Do Vereniging Twimyo zich aangesloten bij I.T.F. Nederland. Middels een kort interview willen de vereniging aan jullie voorstellen.

Wie zijn jullie?

“Na het overlijden van Master Bart Stokhof (Chung-Mu ) zijn mijn vrouw en ik (Sabum David Abdoel) verhuisd van Amsterdam naar Koog aan de Zaan. Ondanks de geringe afstand is het toch moeizaam gebleken om in Amsterdam de lessen te verzorgen, mede door de geboorte van onze dochter. Na enige maanden werd het gemis van Taekwon-Do duidelijk zichtbaar. Mijn vrouw, en voornamelijk schoonmoeder, hebben mij er toen toe gezet een eigen club te starten. Helaas heeft mijn schoonmoeder de opening van de club niet mogen meemaken, omdat zij op dezelfde dag na een lang ziekbed is overleden. Zij wist van de openingsdag en stond erop dat wat er ook zou gebeuren, die dag zou doorgaan. Onze club is met dit voorval dus niet alleen een Taekwon-Do vereniging, maar ook een herinnering met gemengde gevoelens. De lessen op onze club worden met veel passie en liefde voor Taekwon-Do, omringd door herinneringen, gegeven, dit is duidelijk voelbaar en zichtbaar.”

Wanneer is jullie vereniging opgericht?

“Onze vereniging is op 7 mei 2015 opgericht.”

Waarom zou iemand die in jullie omgeving woont bij Twimyo moeten trainen?

“Omdat wij op een leuke, leerzame, positieve en respectvolle manier met elkaar trainen. Wij hebben lessen voor mini’s, jeugd, junioren, volwassenen en zelfs een aparte vrouwengroep.”

Hoe komen jullie aan leden (advertenties, flyeren, mond-tot-mondreclame)?

“Eigenlijk gebeurt dit voornamelijk door mond-tot-mondreclame.”

Waar halen jullie je energie uit? 

“Uit het enthousiasme en betrokkenheid van leden en ouders.”

Waarom hebben jullie je aangesloten bij I.T.F. Nederland? En wat kan I.T.F. Nederland voor jullie betekenen?

” Vanwege het hoge technische niveau en erkende opleidingen hebben wij eerst een oriënterend gesprek gehad met het bestuur. Dit gesprek hebben was zeer positief en ons gevoel was meteen heel goed over I.T.F. Nederland.”

I.T.F. Nederland bedankt Sabum David voor zijn introductie en wenst hem en zijn vereniging een goede samenwerking toe.