Nieuwe Taekwon-Do Vereniging Chon-Ji

In het nieuwe seizoen heeft Sabum Sjef van Stratum van Taekwon-Do Center Deurne een eigen vereniging opgericht. Hij heeft zich met zijn nieuwe vereniging ook aangesloten bij I.T.F. Nederland. Om een beeld te krijgen hoe hij zijn vereniging vorm gaat geven, toch maar even wat vragen aan hem stellen.

Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe vereniging. Kun je wat vertellen over hoe je op het idee bent gekomen om te beginnen met een nieuwe vereniging? Vooral in deze tijd van Corona lijkt het mij extra moeilijk om hiermee te starten.

“Taekwon-Do is één van mijn passies en loopt als een rode draad door mijn dagelijks leven. Het is “a way of life” en deze neem ik in al mijn dagelijkse activiteiten mee. Hoewel de meeste van ons niet dagelijks in hun dobok over straat zullen gaan, zijn de tennets iets waaraan je op straat, tijdens je werk of privé altijd houvast kunt hebben. Dit alles naast de positieve fysieke en psychische effecten die het beoefenen van Taekwon-Do met zich meebrengt.

“Ik heb 30 jaar met veel plezier getraind en les gegeven bij Taekwon-Do Center Deurne. Naarmate ikzelf van actief wedstrijdsporter een overstap naar het scheidsrechteren heb gemaakt om zo toch actief betrokken te blijven en hier in 2016 een licentie A-Internationaal heb weten te behalen kreeg ik steeds vaker het gevoel dat ik mijn “Do” meer richting het overbrengen van onze mooie Martial art richting een volgende generatie moest sturen. Toen ik een jaar geleden met mijn gezin verhuisd ben naar Milheeze merkte ik al gauw dat hier op het gebied van verenigingen niet veel aanbod was. Met een gymzaal nagenoeg in mijn achtertuin jeukte het steeds harder hier actief mee aan de gang te gaan. Een proces van oriënteren begon.”

“Corona is voor iedereen a big pain in the ass, een gezamenlijke tegenstander en mag simpelweg niet de hele samenleving lam leggen. We zullen hier met zijn allen doorheen moeten en ons houden aan de opgelegde restricties. Als ouders zien dat wij als school hier correct in handelen zal dit vertrouwen wekken en zich in de toekomst uitbetalen.”

Je doet veel aan promotie. Heb je al veel aanmeldingen?

“Ik ben erg actief en gedreven in alles wat ik doe. Je doet iets met 100% inzet of je doet het niet. Het werven van leden is één van de grote uitdagingen maar verloopt volgens begroting. We hebben al een mooie groep om mee te starten. Uiteraard realiseer ik me dat inschrijvingen voor proeflesjes erg vrijblijvend zijn en geen garanties bieden voor uiteindelijke inschrijvingen. Het is aan mij en mijn assistent-trainer Boosabum Jeroen van Dam onze energie en passie over te gaan brengen.”

Kun je aangeven waarom iemand zich bij Chon-Ji zou moeten aansluiten? Wat heb jij je nieuwe leden te bieden? En waarin onderscheid jij jezelf in vergelijking met andere Taekwon-Do verenigingen in de regio?

“Ik richt me met het werven van leden hoofdzakelijk op 3 aangrenzende dorpen. Milheeze, Bakel en de Rips. Ik heb mijn leerlingen jarenlange ervaring en brede kennis te bieden, waarvan ikzelf een groot deel bijgebracht heb gekregen van Sabum-Nim Hans Joosten. Daarnaast heb ik mezelf verdiept in de theorie achter Taekwon-Do en weet ik mijn passie en energie over te brengen op de mensen waarmee ik train.”

“We hebben een aantal hoog aangeschreven scholen in de regio waarvan enkele zelfs met oa. wereldwijd gerespecteerde Masters voor de groep. Het belang van goed samenwerken, samen trainen en respect voor elkaar is daarom erg groot. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder. Als deze relatie goed is en blijft kun je met een goede samenwerking je leerlingen begeleiden af en toe mee te trainen bij een andere school om daar specifieke aspecten nog beter te ontwikkelen.”

Met welke groepen ben je begonnen en met welke groepen ga je in toekomst nog beginnen?

“We starten bij voldoende animo met een jeugd en een junioren/senioren groep. Er zijn voor nu geen plannen om dit met een ander concept uit te breiden. Maar gisteren is geschiedenis en wat voor ons ligt…..”

Wat zijn jouw verdere toekomstplannen?

“Ik hoop na een opstartperiode van proeflesjes met een leuke groep leerlingen aan de slag te kunnen gaan. Daarna hoop ik in 2021 met enkele kinderen van Taekwon-Do Academy Chon-Ji aan wedstrijdjes mee te kunnen gaan doen.”

I.T.F. Nederland is blij met deze nieuwe aanwinst en wenst Sabum Sjef veel succes met zijn nieuwe vereniging.

Facebook: https://www.facebook.com/Taekwon-Do-Academy-Chon-Ji-103715758110025/
Instagram: https://www.instagram.com/taekwondo_academy_chon_ji/

Sabum Bernd Raue
Commissie PR/Communicatie