Corona virus en sporten bij I.T.F. Nederland

Verantwoord sporten binnen I.T.F. Nederland is waar wij met elkaar voor staan.

Met maatregelen voor sport probeert de Rijksoverheid besmettingen tijdens sporten te voorkomen. Stap voor stap is er meer mogelijk. De 3e stap van het openingsplan is gezet. Vanaf 18 jaar mag nu ook iedereen weer in groepsverband sporten.

Spelregels voor sport

In coronatijd mag iedereen weer onder voorwaarden binnen en buiten sporten. Als mensen samen sporten, maken zij extra reisbewegingen. Zij komen samen (groepsvorming) en hebben vaker contact met elkaar. Maatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. De maatregelen hangen voor een deel af van de leeftijd van de sporters.

Voorwaarden voor kinderen tot en met 17 jaar

  • Binnen en buiten gelden geen beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • Wedstrijden zijn toegestaan, onderling en wedstrijden tegen andere clubs. ┬áBij wedstrijden en trainingen mag geen publiek aanwezig zijn. (Dit is in overleg met het bestuur van I.T.F. Nederland)

Voorwaarden voor volwassenen vanaf 18 jaar

  • Binnen en buiten is sporten met maximaal 50 personen in groepsverband toegestaan. Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand houden niet verplicht. Dit is exclusief personeel.
  • Onderlinge wedstrijden alleen tussen sporters van dezelfde club toegestaan. Dit is in overleg met het bestuur van I.T.F. Nederland)
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen.

Contact:

Vragen of opmerkingen n.a.v. bovenstaand kunnen worden gericht aan: secretaris@itf-nederland.nl